Actualidade

Buscar

Susbcrición Newsletter

Introducir e-mail

Arquivo mensual

Vindeiros eventos

Non hai eventos polo momento
  • A industria galega compra en Portugal o téxtil técnico máis avanzado de Europa

    Un vestido de noiva que se ilumina na escuridade só con presentir calor humana a dous metros de distancia, e que responde a unha aplicación no móbil para ir cambiando de cor, é a carta de presentación máis kitsch da revolución tecnolóxica do téxtil que Portugal está a abandeirar en Europa.

  • O campus de Ourense logra medio millón de euros para poñer en marcha un clúster agroalimentario

    O proxecto de especialización do campus de Ourense da Universidade de Vigo segue dando pasos. O último deles coñecíase hai uns días, tras anunciarse que o recinto académico logrou case medio millón de euros para a posta en marcha do Clúster de Investigación e Transferencia Agroalimentario do Campus da Auga.

    A axuda, que se conseguiu nunha convocatoria da Xunta de Galicia, permitirá dotar ao Campus da Auga "dun instrumento tractor que contribuirá activamente ao desenvolvemento da contorna socioeconómica".

  • Boeing entra en Galicia cun proxecto de tecnoloxía para avións autónomos

    O construtor estadounidense Boeing está presente en España dende hai máis de 80 anos. Ten instalacións en Madrid, Palma de Mallorca, Illescas (Toledo), Sevilla e Cádiz, un panel de localizacións ás que se une agora Galicia. O xigante aeronáutico gañou a licitación lanzada pola Xunta hai case un ano para entrar no CIAR (Centro de Investigación Aeroportada de Rozas, en Castro de Rei, Lugo) cun proxecto de innovación tecnolóxica para avións non tripulados.

  • O formigón máis ecolóxico sae dos laboratorios da Universidade Politécnica de Valencia

    Investigadores da Universitat Politècnica de València (UPV), pertencentes ao Instituto de Ciencia y Tecnología del Hormigón (ICITECH), obtiveron por primeira vez a nivel mundial un formigón celular (HCT) lixeiro e illante no que o 85% dos materiais son residuos. Para a súa fabricación empréganse papel de aluminio doméstico, cinzas de casca de arroz e residuos procedentes da fabricación de ferro en altos fornos ou da obtención de combustibles.

  • Almacenar enerxía na carrocería dun vehículo grazas a fibras de carbono especiais

    Os avións de pasaxeiros necesitarían ser moito máis lixeiros do que son hoxe en día para poder ser enerxizados só con electricidade. Leif Asp, profesor na Universidade Chalmers de Tecnoloxía en Suecia, realiza investigacións sobre a capacidade das fibras de carbono para desempeñar máis funcións que a de simplemente actuar como material de reforzo. Por exemplo, almacenar enerxía. Argumenta ao respecto que a carrocería dun coche non ten por que estar limitada á función de soportar carga mecánica, senón que podería tamén actuar como unha batería.

  • O proxecto Makeroid, presentado en Galiciencia, segue o seu avance cara ao mercado

    Diego Barreiro ten sorprendido ao claustro do IES Rosalía de Castro, onde estuda o último curso do bacharelato internacional. Os últimos anos, cando hai un problema informático recorren a el para que o solucione. Representou o instituto en Galiciencia, onde presentou Makeroid, unha plataforma de Internet que pretende que "calquera persoa que teña unha idea a poida converter nunha aplicación sen ter que aprender unha linguaxe de programación nin contratar alguén para que llo faga. Así, a nosa web facilita a vida de moitas persoas que non saben programar, explica.

  • Chega o barco 100% eléctrico "made in Galicia"

    O enxeñeiro naval vigués José Manuel Ballester acaba de lanzar a Xouva 4,90, a primeira embarcación da empresa coa que espera revolucionar o turismo náutico: Xouva Boats. Trátase dun barco que non require titulación para ser navegado (debido ás súas dimensións), accesible a persoas con mobilidade reducida e unha autonomía de ata seis horas. "Ademais ten como valor engadido que non contamina e cuxo ruído é cero", asegura Ballester.

  • A comida do futuro cultívase nun laboratorio

    Unha universidade de Países Baixos sitúase no epicentro da revolución tecnolóxica aplicada á produción de alimentos. Así utilizan a xenética, os sensores e a intelixencia artificial.

    Cambiando a cor das luces do seu invernadoiro Leo Marcelis pode modificar o olor, o sabor e mesmo o contido en vitaminas dos seus tomates. Para que crezan de forma máis eficiente acende a luz vermella; para que as tomateiras sexan máis pequenas e os tomates conteñan máis antioxidantes sobe o ton de luz azul; e para que os talos sexan longos e teñan menos ramas aplícalles unha luz vermella escura.

  • España quere ser potencia mundial da realidade virtual e aumentada

    Mundos inmersivos, paralelos, alternativos, obxectos virtuais que flotan. Experiencias, en definitiva, distintas. As tecnoloxías de realidade virtual e realidade aumentada forman parte dun paquete de tendencias que pouco a pouco se van estendendo. E España quere estar primeiro na grella de saída.

  • Dixital e innovador: o segredo do negocio cambiante en Galicia

    Se algo non lles falta a estes profesionais é valentía. Unha sentenza que se podería aplicar a calquera tipo de emprendedor, pero no seu caso, en pleno ecosistema dixital, podería dicirse que os alicerces se cambalean con moita máis facilidade. O seu mercado é o mundo. A súa competencia tamén, e a súa contorna e retos cambian á velocidade da luz.

Páxinas